Svi psi su lepi, ali ovih 10 rasa oduzimaju dah (II deo)

Psi su verni ljudski pratioci i kućni ljubimci već 14 hiljada godina. I svi su, bez izuzetaka, divni, slatki, lepi, dragi. Predstavljamo vam listu rasa pasa koje su ocenjene kao najlepše. Zapravo, prve među jednakima.

Bulmastif

Bulmastif je snažan i neustrašiv. Zrači samopouzdanjem i inteligentan je. Nije nervozan i nikad ne reaguje naglo. Odan je pas i zaštitnički se odnosi prema članovima svoje porodice. To je rasa koju karakteriše tolerantantnost i nežnost prema deci i starijim osobama. Iako ponekad deluje zastrašujuće, ova pasmina može biti vrlo umiljata i mirna, samo morate biti istrajni u dresuri i pružanju ljubavi.

Engleski buldog

Buldog je pametan, veran, malo laje, voli decu. Jako se vezuje za svoju porodicu, voli ih i štiti. Sa buldogom se čovek oseća sigurno i to je verovatno najveći razlog njegove trajne popularnosti. Za vlasnika je spreman poginuti. Buldog je simbol čvrstine, postojanosti, snage. Iako deluje agresivno, zapravo je vrlo pitom. Ovoj rasi psa ne treba mnogo šetnje.

Bernardinac

Bernardinac je pas čija veličina prvo upada u oči. Prosečna težina rase je između 64 i 120 kg, a visina od 70 do 90 cm. Ovaj pas po naravi je dobar, poslušan, veran, miran, promišljen. Nekada je bio korišćen za pronalaženje zalutalih alpinista, jer su ovim psima svojstvene sposobnosti da unapred osete lavinu, nevreme i zemljotrese. Danas je bernardinac kućni pas, s tim što nije prikladan za život u stanu (zbog svoje veličine zahteva puno prostora).

Nemačka doga

Nemačka doga je veoma veliki pas, a zbog svog dostojanstvenog držanja i elegancije dobila je titulu “Apolon među psima”. Nemačka doga je porodični pas, izuzetnog karaktera, prijateljski nastrojen, pun ljubavi i odan svom gospodaru. Po prirodi je uravnotežen, dobar, privržen i strpljiv. Postaće agresivan samo ako smatra da je porodica ugrožena i da joj treba zaštita. Doge vole ljude i društvene su.

Doberman

doberman

Mnogi ljudi se plaše dobermana, robuju stereotipima o surovosti i agresiji ove rase, ne razumeju kakav je on u stvari. U suštini, doberman je inteligentan i pažljiv pas, koji napada ljude samo kada oseti da je on, njegovo vlasništvo ili porodica u opasnosti. To je neverovatno odan pas i vrlo lako će naučiti da poštuje i štiti svog vlasnika. Vrlo su druželjubivi i toleranti, kako prema ljudima, tako i prema drugim psima.

Pin It

One thought on “Svi psi su lepi, ali ovih 10 rasa oduzimaju dah (II deo)

  1. Ove nemacke doge izgledaju prilicno lepo. Rekla bih da su izuzetno brzi psi po stavu koji zauzimaju na slici gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Molimo Vas, unesite znakove sa slike:

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>